Гарбуз смачний і корисний продукт, це знають всі. А ось те, що з гарбузом можна приготувати смачну каву, ви напевно навіть не здогадувалися. Пропонуємо цікавий, смачний і корисний рецепт кави латте з гарбузом.
Вам знадобиться чимало продуктів, але результат того вартий. Для приготування гарбузової кави візьміть:
- кавові зерна купажу арабіки та робусти в пропорції 80:20;
- холодне молоко;
- мелену корицю;
- дрібку мускатного горіха;
- тростинний цукор;
- гарбуз.
Можна також додати трохи ванілі і прикрасити перед подачею збитими вершками. У вас вийде дуже смачний кавовий десерт.
Рецепт приготування корисної кави латте з гарбузом
Для початку необхідно змолоти кавові зерна і зварити міцну чорну каву. Для нашого рецепта вам знадобиться дві великі кружки улюбленого напою. Спосіб приготування не має особливого значення. Можна зварити каву в турці або кавоварці.
- Гарбуз чистимо від шкірки і нарізаємо великими шматками. Потім запікаємо в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів. Він повинен стати м'яким.
- Перетворюємо наш гарбуз в пюре. Найлегше збити м'якоть в блендері. У вас повинна вийти однорідна густа маса.
- У каструлю середнього розміру налийте дві склянки холодного молока, додайте ложку кориці, дрібку мускатного горіха і 2 столових ложки тростинного цукру. Все добре перемішайте.
- Додайте в отриману суміш дві столові ложки гарбузового пюре. Підігрійте на повільному вогні, постійно помішуючи. Не доводьте молочно-гарбузову суміш до кипіння.
- В кінці додайте дві кружки свіжозвареної кави і трохи ванілі. Не переплутайте з ванільним цукром, ваніль додається на кінчику ножа.
- Збийте вершки в густу піну. Можете зробити це за допомогою блендера або капучинатора.
- Готовий напій розлийте по горнятках, а збиті вершки красиво викладіть зверху. Кава лате з гарбузом готова. У високих склянках він виглядає чудово.
Вершки додавати необов'язково, особливо якщо турбуєтеся про фігуру. Можна збити гарбузову каву прямо в гуртку капучинатором. Вийде гарна пишна пінка.
Кава лате з гарбузом - це смачно і корисно одночасно. Смачного.