Готуємо смачну каву в Моці

Гейзерна кавоварка, або як її називають мока, виглядає складно і переконливо. Поки ви не почнете варити каву. Виявляється все зробити правильно легко і просто. А результат просто вражає: смачний насичений напій наповнює ваш ранок неперевершеним ароматом.

Кавоварка мока складається з трьох частин:

  • нижньої колби, яку наповнюють питною водою;
  • фільтра для кави;
  • верхнього колектора.

Принцип роботи мока грунтується на базових поняттях фізичних законів. Коли вода в нижній колбі витісняється парою, вона проходить через фільтр, наповнений кавою. Готовий ароматний напій збирається у верхній посудині. Особливих зусиль під час приготування від вас не потрібно.

Догляд за гейзерною кавоваркою теж простий і легкий. Просто висипаємо залишки кави і обполіскуємо водою.

Для приготування смачної насиченої кави вам знадобиться:

  • свіжі кавові зерна вашого улюбленого ступеню обсмаження;
  • кавомолка,
  • чиста вода,
  • мока.

Тепер можна приступати до приготування напою, слідуючи простий інструкції.

  • Закип'ятіть воду в звичайному чайнику. Для приготування кави в Моці не можна використовувати холодну воду. Якщо напій готується дуже довго, виходить неприємний гіркий присмак.
  • Залийте гарячу воду в нижню колбу до клапана безпеки. Він призначений для стравлювання зайвого пару, заливати клапан водою не треба. Метал швидко нагрівається, використовуйте прихватки або рушник.
  • Молоти каву бажано прямо перед тим, як засипати в гейзерну кавоварку. Помел повинен бути середнім, занадто дрібний може забивати фільтр. Експериментуйте і знайдіть свій варіант.
  • Засипте меленої кави в фільтр до країв і акуратно встановлюйте на Моку.
  • Далі необхідно обережно прикрутити верхню частину і закрити дах. Тепер можна ставити Моку на вогонь.
  • Всього кілька хвилин, і у верхній частині кавоварки почне з'являтися рідина. Коли струмки стають тонкими, вода перетворюється в пар, і мока починає видавати шиплячі звуки. Це означає, що прийшов час знімати каву з вогню.
  • Ваш ароматний напій готовий. Відразу перелийте його в чашку.

Готувати каву в Моці зовсім не складно, тому вона дуже популярна. В країні смачної кави Італії таку гейзерну кавоварку знайдете в кожному будинку. Ароматний і насичений напій тут цінують за простоту, тому і готують його без зайвого клопоту.

Насолоджуйтесь неперевершеним смаком улюбленої кави, приготованій в Моці.