Готуємо запашну і смачну каву в френч-пресі

Приготувати каву в френч-пресі дуже легко і просто. Скляна колба і плунжер з ситом дають можливість зробити це швидко і якісно. Такий метод дуже популярний у багатьох будинках. Але все ж декількох правил необхідно дотримуватися. Тому, що вам потрібне горня ароматної і смачної кави.

Для приготування ароматного напою вам знадобитися всього дві складових:

  • питна вода 500 мл;
  • справжню каву 33 гр.

Але все залежить від якості води і кавових зерен. Тому відразу зверніть увагу на деякі нюанси. Якщо все зробити правильно, ви будете починати щоранку з чашки ароматної і смачної кави.

  • Кавові зерна повинні бути свіжого обсмажування. Якщо пройшло більше 4 тижнів, смачний напій просто не вийде. Результат не буде коштувати витрачених зусиль. Найкраще - молоти кавові зерна прямо перед приготуванням напою.
  • Помел для френч-преса повинен бути рівномірним. Ідеально з таким завданням справляється жорна кавомолка. Тут не треба поспішати, можна ввечері змолоти каву на ранок, і залишити в сухій ємності з щільною кришкою.
  • Вибирайте якісну воду. Ці правила необхідно застосовувати не тільки до кави, а й до будь-яких напоїв. Вода з неприємним присмаком може все зіпсувати.

Дотримуйтеся нашої покрокової інструкції, і у вас обов'язково вийде дуже смачна і ароматна кава, приготована в френч-пресі.

  • Доведіть воду в чайнику до кипіння, потім дайте їй трохи часу охолонути. Для приготування кави оптимальною вважається температура 95 градусів.
  • Приготуйте необхідну кількість кави. Дотримуйтеся вимог співвідношення 1:15, для початку використовуйте кухонні ваги. Помел кавових зерен повинен бути трохи крупніше цукрового піску.
  • Каву засипте в колбу френч-пресу і залийте водою з чайника. Дайте 3-4 хвилини настоятися, до появи кавовій шапки. Потім перемішайте каву ложкою.
  • Накрийте плунжером, не опускаючи при цьому поршень. У такому положенні залиште на 6-10 хвилин.
  • Тепер можна опускати поршень. Середнього зусилля повинно бути достатньо. Якщо плунжер не опускається, значить помел кави занадто дрібний. Підніміть поршень вгору, і спробуйте ще раз.
  • Коли плунжер дістав до дна - ваша кава готова. Краще відразу переливати напій в іншу посудину, не залишаючи надовго в френч-пресі. Так він отримає гіркий неприємний присмак.

Заварюйте стільки кави, скільки вам потрібно на один раз. Одного френч-пресу об'ємом 500 мл цілком вистачає на 3-4 порції. Насолоджуйтесь неперевершеним смаком і ароматом.