Цей напій ідеально підходить до різдвяного вечора, коли за вікном танцює хуртовина, а навколо столу зібралися найближчі. Подарунки під ялинкою, вогонь в каміні і смачні імбирні пряникові чоловічки символізують найзатишніше свято року. А різдвяна кава доповнює все це ароматними нотками.

Для його приготування вам знадобиться гарний святковий настрій і бажання приємно здивувати найрідніших. Зробіть світ кращим за допомогою маленького чарівництва. Повірте, в переддень Різдва все можливо.

Рецепт приготування імбирної різдвяної кави

Вам знадобиться красивий посуд з великими горнятками або високими келихами, святкова скатертина і, звичайно ж, імбирне печиво у формі чоловічків. А також чорна мелена кава, какао-порошок, трохи меленого імбиру і цукор за смаком.

Ми вказуємо кількість інгредієнтів на одну порцію. Порахуйте, скільки людей збереться за вашим святковим столом. І приступайте до приготування смачного напою, який зігріє в будь-яку погоду.

  • Заваріть міцну чорну каву з розрахунку 200 мл на одну порцію. Спосіб приготування не важливий, але напій повинен вийти насиченим і ароматним.
  • Зваріть какао, помішуючи на повільному вогні. Воно повинне вийти смачним, як в дитинстві. На одне горнятко вам необхідно 200 мл.
  • Змішайте обидва напої разом, додайте трошки меленого імбиру і цукру. Імбир найкраще молоти безпосередньо перед приготуванням різдвяної кави. Так він не втратить свої властивості.
  • Візьміть 40 мл гарячого молока і збийте в густу піну. Найкраще це виходить за допомогою кавового апарата. Хоча існує багато різних способів збивання молока.
  • Розлийте готовий напій в великі горнятка або високі склянки, зверху акуратно викладіть молочну пінку і посипте крихтами імбирного печива.

Ваша різдвяна кава готова. З такою порцією приємно провести цілий вечір, повільно гріючись кожним ковтком. Особливо, коли за вікном хуртелиця, а навколо вас тепла компанія рідних і близьких.

Чари Різдва криються в непомітних на перший погляд дрібницях: аромат свята, любов близьких і велике горнятко імбирної кави.