Зовсім недавно запах лаванди викликав асоціації з парфумами або чистою постільною білизною. Але не з кулінарією. Сьогодні сушені квіти ароматної рослини все частіше використовують для приготування різних десертів. А ще з лавандою можна заварити неповторну кави.

Але тут криється один маленький секрет. З лавандою дуже важливе почуття міри. Тоді успіх вашій незвичайній каві гарантований. Вам знадобиться мелена натуральна кава, чиста питна вода, вершки жирністю 11%, цукор за смаком і ½ ч.л. сушених квітів лаванди. Прянощів не повинно бути багато.

Рецепт приготування ароматного лавандової раф-кави

Зерна кави вибирайте середнього обсмаження, можете змішати арабіку і робусту в пропорції 80:20. Молоти каву найкраще безпосередньо перед приготуванням. Кава в зернах довго зберігає смакові якості і насичений запах. Для заварювання кави підійде турка, джезва або френч-прес. Можна також приготувати еспресо в кавомашині або кавоварці.

  • Якщо готуєте в джезві на 2 ч. л. меленої кави візьміть 100 мл води і приготуйте міцний напій на дуже маленькому вогні. Не забувайте, кава не любить окропу, максимальна температура води повинна бути 95 градусів. Інакше вона втратить смакові якості.
  • У кавомолці подрібніть 1 ч. л. цукру і ½ ч. л. квітів лаванди для однієї порції лавандової кави. Ваш будинок наповниться незабутнім ароматом.
  • Лавандову цукрову пудру, яка у вас вийшла, додайте в готову каву. Ретельно перемішайте до повного розчинення.
  • Додайте 100 мл вершків на одну порцію і злегка прогрійте каву на маленькому вогні.
  • Візьміть невеликий ручний блендер і гарненько збийте каву. У вас повинна вийти густа щільна пінка.
  • Перелийте готовий напій в невелику склянку і подавайте на стіл. Лавандова кава красиво виглядає в скляному посуді.

Таким ароматним напоєм ви приємно здивуєте гостей. Хоча в класичну раф-каву додають ваніль, а не лаванду, поекспериментувати варто. Насичений смак напою злегка нагадує латте, а неперевершений букет ароматів кави і лаванди важко описати словами. Це треба спробувати. Приємного апетиту і ароматного початку дня!