Який ваш улюблений десерт? Спробуйте новий смак, можна сказати два в одному: кава та солодощі в одній чашці. Покликали гостей? Здивуйте їх незвичайним десертом. Він смачний, ароматний і виглядає дуже красиво. Називається така кава "Золотий дукат".


Приготувати каву "Золотий дукат" в домашніх умовах зовсім неважко. Візьміть ваш улюблений мелену каву, цукор, яєчний жовток, збиті вершки, курагу і мелену корицю. А також вам знадобиться натхнення і бажання всіх здивувати. Повірте, з нашим рецептом це точно вийде.


Рецепт приготування розкішного кави "Золотий дукат"

Для початку необхідно зварити міцну чорну каву в звичайній турці. Виберіть кавові зерна середнього обсмаження, молоти їх краще безпосередньо перед приготуванням. Якщо робите запас, пам'ятайте правило: через тиждень мелена кава втрачає особливі нотки оригінального смаку. Тому молоти каву бажано невеликими порціями.

  • Злегка прогрійте турку, опустіть в неї 2 ч.л. кави, налийте 100 мл чистої питної води і зваріть на повільному вогні. Доводити каву до кипіння немає необхідності. Напій прекрасно заварюється при 95 градусах.
  • Візьміть курагу, поріжте дрібними шматочками і поставте на дно горнятка. Однієї штучки на порцію цілком достатньо.
  • Залийте свіжозварену міцну каву в горнятко. Ситечко вам не знадобиться. Кавова пінка надає напою особливі нотки.
  • До одного жовтка додайте 1 ч. л. цукру, все це ретельно перемішайте до утворення густої білої маси. Потім акуратно перекладіть в каву.
  • Сливки збийте блендером в густу піну. На одну порцію достатньо 2-3 ст. ложки. Можна додати трохи цукру.
  • Збиті вершки викладіть красивою шапочкою зверху. Вони не тільки смачні, але і служать прикрасою чудесної кави-десерту.
  • Тепер останній штрих художника. Прикрасьте збиті вершки дрібно нарізаними шматочками кураги і присипте корицею. Кава "Золотий дукат" готова.


Виходить дуже смачно, красиво і ситно. Торт до такої кави подавати не треба. Ваші гості будуть в захваті від незвичайного десерту. Кава "Золотий дукат" сподобається всім. Пробуйте, експериментуйте, насолоджуйтеся новими смаками. Смачного!