Кава і мед - ексклюзивне поєднання двох найбагатших і насичених смаків. Для приготування цього оригінального напою вам необхідно з'єднати всього лише три елементи, але якість кожного з них має бути на найвищому рівні.

Перший елемент - вода. Смачна і чиста, без різних домішок і присмаків, ідеальна основа для ідеального напою. Другий - кава. Зерна стовідсоткової арабіки середнього обсмаження найкраще поєднуються з медовим смаком. Третій - мед. Натуральний карпатський продукт стане найкращим рішенням для вашої медової кави.

Якщо всі три інгредієнта у вас під рукою, то вважайте півсправи зроблено. Тепер можете приступати до приготування оригінального напою на основі міцної чорної кави.

Рецепт приготування оригінальної кави з медом

  • Молоти кавові зерна радимо безпосередньо перед приготуванням напою. Так вони краще за все зберігають терпкий смак і насичений аромат. Коли кава без цукру, вершків і різних сиропів, натуральний смак відчувається по-особливому.
  • Заваріть міцну чорну каву звичним для вас способом. Не має значення в турці, кавоварці або кавомашині, головне результат. Напій повинен бути насиченим, тягучим, ароматним.
  • У кавові чашечки покладіть мед на дно, по одній чайній ложці на кожну порцію.
  • Налийте каву, і можете подавати на стіл. Кава з медом готова.
  • Можна додати молока, смак буде м'якше. Дотримуйтеся пропорцій ⅔ чашки кави і ⅓ чашки молока.

Кава з медом також дуже смачна в холодному вигляді. Зваріть кави завчасно і дайте їй охолонути. Потім налийте в чашки з медом. Подавайте з шматочками льоду. Переваги холодної кави з медом ще й в тому, що так мед не втрачає лікувальних властивостей. При температурі вище 40 градусів користь меду зменшується.

Кава з медом - напій для гурманів. Він солодкий, але з гірчинкою, м'який і тягучий. Його смак багато в чому залежить від того, який мед ви підберете для приготування напою. Можна експериментувати, шукати найкращі варіанти.

Особливо така кава сподобається тим, хто вирішив відмовитися від цукру, але не може прожити без солодкого. Мед набагато корисніше і смачніше цукру. Смачного!