Настрій буває різним. Іноді просто хочеться незвичайного десерту, і кава легко стане його основою. Потрібно лише трохи фантазії і бажання, і ви піднімете собі настрій або приємно здивуйте гостей.

Кава з молочно-карамельної пінкою - ідеальний варіант для таких випадків. Готується легко і швидко, виглядає красиво, на смак приємна солодка з освіжаючими кавовими нотками. А неперевершений аромат наповнить ваш будинок енергією нових звершень. З такою чашкою кави вчорашні турботи будуть самі знаходити прості рішення.

Для приготування напою вам знадобитися мелена кава і свіжа вода для приготування двох порцій еспресо, 1 кульку ванільного морозива, 3 ч.л. молока, 2 ч.л. карамельного сиропу, 1 ч. л. шоколадної стружки.

Кавові зерна вибирайте на свій смак, солодкі напої люблять купаж арабіки та робусти. Ідеального співвідношення сортів кави не існує, пробуйте різні варіанти, і ви обов'язково знайдете свій.

Рецепт приготування смачної кави з молочно-карамельною пінкою

Еспрессо можна заварювати будь-яким зручним для вас способом: в джезві, френч пресі, гейзерній кавоварці або кавомашині. Головне, щоб він вийшов щільним, насиченим і міцним.

  • Зваріть 2 порції еспресо, якщо ви готуєте напій тільки для себе. Якщо у вас гості - розраховуйте по 2 порції на кожного.
  • Молоко потрібно закип'ятити, додати карамельний сироп, і збити в густу піну. Спробуйте зробити це за допомогою френч-преса: всього кілька рухів поршнем, і густа щільна пінка готова. Можете також використовувати блендер або міксер, як вам зручніше.
  • Візьміть велику чашку, налийте в неї кави, додайте кульку ванільного морозива. Зі смаками морозива можна експериментувати.
  • Молочно-карамельну пінку красиво викладіть зверху ложкою. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити повітряну структуру.
  • Зверху прикрасіьте ваш смачний кавовий десерт стружкою чорного шоколаду. Ваш напій готовий.

Насолоджуйтеся смаком кави з карамельної пінкою не поспішаючи, наодинці зі своїми думками або в компанії кращих друзів. Він ідеальний в будь-якому варіанті.