Гарбуз смачний і корисний продукт, це знають всі. А ось те, що з гарбузом можна приготувати смачну каву, ви напевно навіть не здогадувалися. Пропонуємо цікавий, смачний і корисний рецепт кави латте з гарбузом.

Вам знадобиться чимало продуктів, але результат того вартий. Для приготування гарбузової кави візьміть:

  • кавові зерна купажу арабіки та робусти в пропорції 80:20;
  • холодне молоко;
  • мелену корицю;
  • дрібку мускатного горіха;
  • тростинний цукор;
  • гарбуз.

Можна також додати трохи ванілі і прикрасити перед подачею збитими вершками. У вас вийде дуже смачний кавовий десерт.

Рецепт приготування корисної кави латте з гарбузом

Для початку необхідно змолоти кавові зерна і зварити міцну чорну каву. Для нашого рецепта вам знадобиться дві великі кружки улюбленого напою. Спосіб приготування не має особливого значення. Можна зварити каву в турці або кавоварці.

  • Гарбуз чистимо від шкірки і нарізаємо великими шматками. Потім запікаємо в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів. Він повинен стати м'яким.
  • Перетворюємо наш гарбуз в пюре. Найлегше збити м'якоть в блендері. У вас повинна вийти однорідна густа маса.
  • У каструлю середнього розміру налийте дві склянки холодного молока, додайте ложку кориці, дрібку мускатного горіха і 2 столових ложки тростинного цукру. Все добре перемішайте.
  • Додайте в отриману суміш дві столові ложки гарбузового пюре. Підігрійте на повільному вогні, постійно помішуючи. Не доводьте молочно-гарбузову суміш до кипіння.
  • В кінці додайте дві кружки свіжозвареної кави і трохи ванілі. Не переплутайте з ванільним цукром, ваніль додається на кінчику ножа.
  • Збийте вершки в густу піну. Можете зробити це за допомогою блендера або капучинатора.
  • Готовий напій розлийте по горнятках, а збиті вершки красиво викладіть зверху. Кава лате з гарбузом готова. У високих склянках він виглядає чудово.

Вершки додавати необов'язково, особливо якщо турбуєтеся про фігуру. Можна збити гарбузову каву прямо в гуртку капучинатором. Вийде гарна пишна пінка.

Кава лате з гарбузом - це смачно і корисно одночасно. Смачного.