Ви дуже любите починати ранок з кави, але не встигаєте повноцінно поснідати. А про шкоду чорного напою на голодний шлунок вам ще тільки кішка не розповідала. Пропонуємо найоригінальніше рішення: кава з бананом на сніданок. Так ви одночасно вгамуєте голод і насолодитеся смаком улюбленого напою.

Основою для напою стане міцний еспрессо ваших улюблених сортів. Його можете приготувати звичним способом: в турці на повільному вогні або в сучасній кавомашині. Головне - результат: міцна, чорна, ароматна кава. Саме така, як ви любите.

Ще вам знадобитися ½ банана, кориця і ванільне морозиво або збиті вершки за бажанням. Другою половиною банана можете поснідати, поки варите каву.

Якщо все під руками, можемо приступати. Багато часу на приготування бананово-кавового напою вам не буде потрібно. А це важливо зранку, коли кожна хвилина на рахунку.

Рецепт приготування ситної і смачної кави з бананом

  • Кавові зерна вибирайте за смаком, найбільш популярний варіант суміш арабіки та робусти в співвідношенні 80:20. Молоти зерна найкраще безпосередньо перед приготуванням, за тиждень вони втратять смак і аромат. Можна також купити готову мелену каву, але зберігати її в банці з щільною кришкою.
  • Турку трохи прогрійте, поставте на дно дві чайні ложки кави, залийте холодною водою. Поставте на вогонь і повільно доведіть майже до кипіння. Ідеальна температура для заварювання кави - 95 градусів.
  • Банан перемішайте в блендері, додайте злегка остиглу каву і корицю. Збийте все разом ще раз.
  • Візьміть красиву велику чашку і перелийте напій. Можна вважати його готовим.
  • Залишився останній штрих, за бажанням. Додайте кульку ванільного морозива або збиті вершки.

Ваш кавово-банановий сніданок готовий. Тепер ніхто не дорікне вас в тому, що ви п'єте каву на голодний шлунок. Ви економите такий дорогоцінний з ранку час, снідаючи ситним бананом і насолоджуючись улюбленим ароматним напоєм одночасно. Чудове рішення.

Приємного апетиту і вдалого дня.