Італійське місто Турин славиться кухнею і винами. Каву тут теж готують по-особливому: з чорним шоколадом і збитими вершками. А смакують її не поспішаючи і насолоджуючись життям. Це італійці вміють робити дуже добре.

Для приготування справжньої кави по-туринський вам знадобиться мелена кава, чорний шоколад, молоко з високим відсотком жирності, збиті вершки і цукор за смаком (якщо ви ласун).

Для кави по-туринський рекомендуємо вибирати 100% арабіку. Ступінь обсмажування залежить від ваших смакових побажань. Італійці віддають перевагу сильному обсмажуванню кавових зерен, коли готують цей ароматний напій. Молоти каву бажано безпосередньо перед приготуванням напою.

Рецепт приготування шоколадної кави по-туринський

Починайте з приготування міцного еспресо. Його можна заварити в турці на повільному вогні, використовувати кавоварку або кавомашину. Робіть так, як вам зручно. Подавати каву по-туринський потрібно в високих скляних горнятках або айріш-келихах.

Поки еспресо готується - приступаємо до чарівництва на кухні.

  • Візьміть ½ плитки кращого чорного шоколаду і поламайте на дрібні шматочки. Трохи залиште для приготування шоколадної стружки. Просто потріть на звичайній тертці.
  • Налийте в вогнетривку миску 175 мл молока, додайте шматочки шоколаду і поставте на середній вогонь. Якщо ви любите солодку каву, додайте цукор за смаком.
  • Доведіть суміш до кипіння, постійно збиваючи, і дайте покипіти хвилину, потім зніміть з вогню.
  • За цей час приготувався ваш міцний еспрессо. Для однієї порції кави по-туринський знадобиться 100 мл чорного напою.
  • У високий келих або айріш-стакан налийте шоколадне молоко, зверху акуратно по лезу ножа повільно вливайте кави. Шари не повинні змішуватися.
  • Зверху красиво викладіть 1 - 2 ст. ложки збитих вершків і посипте тертим шоколадом. Виглядає кава по-туринський дуже вишукано і красиво.

З таким смачним напоєм можна відчути себе в серці барокової Італії. Навіть якщо ви просто насолоджуєтеся кавою на балконі своєї квартири. Адже головне в житті вміти насолоджуватися моментами. Для цього і придумали каву по-туринський.