Смачний напій родом із сонячної Італії давно підкорив світ. Сьогодні багато хто з нас починає свій день з чашки ароматної і ніжного Сaffè Latte або, як ми звикли його просто називати, лате.

Для приготування класичної кави лате необхідно заварити міцну еспресо і розігріти склянку молока. Наливати потрібно правильно, напій виходить шарами. Подають його в великій прозорій склянці, п'ють не поспішаючи, приємно починаючи новий день.

Рецепт приготування класичної кави лате

Перш за все приготуйте красиві високі скляні горнятка або айріш-келихи. Вам також знадобиться висока ложечка, особливо якщо ви любитель солодкого. Цукор в каві Лате додають за смаком в самому кінці, після подачі на стіл.

⦁ Заваріть міцну каву зручним для вас способом: в кавомашині, кавоварці, турці або джезві. Рекомендуємо вибирати суміші 80% арабіки і 20% робусти, смак такої кави більш м'який, ідеально підходить для ніжного напою. На одну порцію необхідно 1 ч. л. кави і 100 мл води.

⦁ Розігрійте молоко не доводячи до кипіння. Вам необхідно довести його до температури 60 градусів. Можна розігріти в мікрохвильовці, досить ввімкнути її на 40 секунд. Для однієї порції візьміть 100 мл молока високої жирності.

⦁ Збийте молоко в блендері або міксері до утворення густої пінки. Для цього можна також використовувати френч-прес, де молоко збивається поршнем дуже добре.

⦁ Збите молоко акуратно виливайте в айріш-склянки, викладаючи залишки пінки зверху ложечкою. Молоко повинно бути легким і повітряним.

⦁ Повільно тонким струменем вливаєте каву в келих. Тепер головне робити все повільно і не поспішаючи. Повинен вийти гарний тришаровий коктейль: молоко, кава, пінка.

⦁ Згори можна прикрасити ваш лате тертим шоколадом або корицею. Це останній штрих перед подачею на стіл.

Як бачите, приготувати справжню італійську каву лате в домашніх умовах зовсім не складно. На основі цього напою можна робити різні коктейлі, додаючи сиропи за смаком.

Але ранок найкраще починати з класичного варіанту. Зробіть собі маленьке свято: чашку ароматної італійської кави лате з самого ранку. Задайте правильний тон вдалому дню.