Сьогодні класичний Caffe Americano - найпопулярніший напій у світі. Ім'я автора відомого рецепта загубилося в глибинах історії. Під час другої світової війни американські солдати були вражені ароматом італійського еспресо. Але смак напою здався їм занадто гірким і терпким. Тоді один хлопець запропонував розбавляти насичену каву гарячою водою. Такий варіант сподобався всім.

Заповзятливі італійці швидко оцінили прибуткову ідею. І додали в своє меню Caffe Americano. Напій, ароматом і смаком якого сьогодні починають свій день мільйони людей в усьому світі.


Рецепт приготування класичного італійського кави "Американо"


Для приготування популярного напою вам знадобиться джезва і натуральна кава дрібного помелу. Найкраще підійдуть зерна Espresso, які бажано молоти прямо перед приготуванням. Так зберігається все багатство смаку і аромату.

А ще вам знадобиться час. Приготування насиченого ніжного "Американо" не терпить поспіху. Його потрібно готувати, насолоджуючись процесом.


Далі просто слідуйте інструкції крок за кроком.

  • Джезву або турку необхідно попередньо прогріти на повільному вогні. Робіть це обережно, щоб не зіпсувати посуд.
  • Для приготування 1 порції напою вам знадобиться 7 грам кави і 200 мл води.
  • Насипаємо каву в розігріту турку, при бажанні додаємо цукор за смаком. Все ретельно перемішуємо.
  • Заливаємо водою і ставимо на повільний вогонь. Тепер головне не поспішати. Ідеальна температура приготування ароматного "Американо" 88-94 градуси.
  • Коли пінка виросте максимально - знімайте турку з вогню. Доводити напій до кипіння не бажано. Процедуру повторіть два рази.

В гарячу каву тільки з вогню додають половину чайної ложки холодної води. Так кавова гуща швидше осідає. Можна ще постукати дном джезви об стіл.

Готовий "Американо" наливають в попередньо прогріті чашки. Наливати потрібно повільно, щоб створити шапочку смачною пінки.


Хтось любить американо з вершками, хтось з молоком. Смак напою насичений, і ніжний одночасно. Підбадьорливий аромат Caffe Americano - ідеальний початок гарного дня.