Розчинна кава від торгової марки «Кава Характерна» руйнує стійкий стереотип про недосконалість сучасних розчинних кавових напоїв

У суєті повсякденних турбот і прискореного способу життя не завжди вистачає часу на поетапне грамотне приготування натуральної меленої кави, тому свого часу була винайдена гідна альтернатива натуральній каві - розчинна кава.

Через багато років продовжують вестися суперечки з приводу якості пропонованих сучасних розчинних напоїв, і багато хто з нас, погодьтеся, хоча б один раз в житті задавалися питанням: з натурального чи сировини виробляється розчинну каву?

Методика приготування розчинної кави досить проста.
Виробники запевняють, що кава розчинна - це 100% натуральна кава.
Розглянемо поетапно технологію виробництва цього напою:

  • Кавові зерна спочатку обсмажують, дуже дрібно перемелюють і варять отриману мелену натуральну каву в воді в герметичних ємностях протягом 4-5 годин під високим тиском в 15 атмосфер рівно до тих пір, поки вода не екстрагує з кавової маси все речовини.
  • Після цього отриману есенцію охолоджують, фільтрують і концентрують за допомогою випаровування.
  • В процесі уварювання по трубах відводять пар з киплячих ємностей, що дозволяє збирати переважну частину летких під час кип'ятіння ефірних масел і ароматичних сполук.
  • Тому на кінцевому етапі виготовлення розчинну каву просочують ефірними ароматичними екстрактами, отриманими раніше під час випаровування, або ж використовують більш екологічний спосіб - додають в гранули отриманого кінцевого продукту мікрочастинки смаженої меленої ароматної кави. Здебільшого у виробництві розчинного продукту використовують робусту. Кавові зерна при переробці за допомогою високих температур втрачають значну частину кофеїну і кавового екстракту.

Розчинна кава поділяють на кілька видів:

1. Порошкова
Відфільтрований екстракт очищають, видаляють всі нерозчинні смоли і речовини, потім сушать за допомогою високих температур в сушці.
Порошковий метод найбільш дешевий і найпоширеніший.


2. Гранульована
Даний вид визнаний більш якісним і відрізняється він від порошкової кави лише заключним етапом, коли після просушування пресується в гранули.


3. Сублімована кава
Найдостойніший з представлених варіантів. Оскільки сублімація передбачає процес зневоднення за допомогою вакууму, специфіка такого виробництва гарантує максимальну ефективність збереження, як аромату, так і смаку натуральних кавових зерен.


Сублімована розчинна кава при приготуванні сильніше інших розчинних аналогів за смаком нагадує мелену заварну каву і являє собою акуратні гранули з приємним, м'яким ароматом.
Розчинна кава, звичайно, є альтернативою натуральній каві.
Але як без нього обійтися, коли вранці запізнюєшся на роботу, а почати день без чашки кави просто неможливо?
Грамотна технологія виробництва і використання лише високоякісних кавових зерен дозволяє досягти відчутного збереження смакових і ароматичних характеристик розчинної кави. За смаком якісні розчинні кавові напої максимально наближені до натуральної меленої кави.
Технологічна послідовність дій при виробництві розчинної кави неминуче призведе до втрати будь-якої частини корисних речовин і властивостей, якими володіють натуральні кавові зерна, але якщо виробник сумлінний, а виробництво кави для нього щось більше, ніж просто заробляння грошей, то можна бути впевненим в якості і натуральності придбаного розчинного продукту.
Саме до таких поважаючих себе і споживача компаній належить торгова марка «Кава Характерна».
Представлена розчинна кава даного вітчизняного бренду виготовляється тільки з високоякісної сировини, до того ж, завдяки інноваційним технологічним ресурсам, кінцевому продукту надаються дивовижні оригінальні смаки. Такою технологією можуть похвалитися лише провідні світові кавові виробники.
Компанія "Кава Характерна" високо цінує свою гідну репутацію, і бездоганну якість кінцевого продукту коштує у неї в беззастережному пріоритеті.

Виготовлено в компанії SolTech