Мелена кава

Замовити каву

Назва меленої кави "Мокка" від "Кава Характерна" походить від назви стародавнього міста Моха в Ємені - історичної батьківщини кави. На початку 17-го століття буквально веся кава надходила до Європи з Ємену. Плантації кавових дерев Ємену в ті часи активно розширювалися, урожай з них продавався в невеликому прибережному поселенні Моха (сьогоднішня назва порт Ель-Муха). Посилення кавового бізнесу стрімко перетворювало село на велике торгове місто, назва якого на європейський манер вже звучало, як Мокко або ж Мокка, і сорт кави, який постачається з нього, став називатися на такий же манер "мокка". Багато років араби залишалися абсолютними монополістами в кавовій торгівлі, оскільки тримали в секреті процес отримання та обробки зерен кави, а в інші країни відправляли лише повністю і ретельно просушену каву, щоб позбавити можливості кого б-то не було виростити ціле кавове дерево. Але зберігати секрети нескінченно малоймовірно, саме тому шляхом хитрості кілька зелених зерняток потрапляють в Індію, де проростають і дають перші плоди. Через сорок років кавові зерна потрапляють в Голландію, яка незабаром стає центром світової торгівлі кавою, а порт Амстердам - ​​головним транспортним пунктом. Так Ємен перестав бути кавовим монополістом, але назва сорту Мокка збереглося до цих днів, і саме цей сорт визнаний одним з найбільш затребуваних світових кавових сортів, при цьому панування сорту мокка, як і кавове лідерство Ємену, тривало недовго, всього 200 років. З тих пір, як відомо каву, люди не припиняють вигадувати нові способи її приготування з надією зварити найвишуканіший кавовий напій. Уже рідко справжні професіонали і поціновувачі кави задовольняються простим розмішуванням перемеленої кави в окропі. Дивно, але Едуард Брама в своєму відомому трактаті "Чай і кава" представляє цікавий факт, що "в період з 1789 по 1921 рік одне лише американське кавове відомство зареєструвало понад 800 пристроїв для готування кавових напоїв, не враховуючи 185 разновідностех кавових млинів, 312 всіляких жаровень і 175 інших винаходів, пов'язаних з процесом готування кави ".
Грамотне і зважене поєднання кавових зерен, бездоганне їх обсмажування і подальший помел формують смак бездоганної кави «Мокка» від «Кава Характерна» з його приємною м'якістю смаку, насиченим темним кольором, інтенсивним ароматом, що виводять якісні характеристики даного кавового напою на гідний рівень, де:

• Збалансований смак;
• чудовий, приголомшливий аромат;
• Інтенсивність кавового смаку

дозволять з легкістю приготувати найсмачнішу каву «Мокка» від «Кава Характерна» будь-яким з відомих способів.

Виготовлено в компанії SolTech