Кава

Замовити каву

Кава мелена «Галіція» - ще один яскравий представник кавових марок від торгового бренду «Характерна».

Ґрунтуючись на стародавніх західноукраїнських традиціях мистецтва споживання кави, даний напій був названий «Галіція».

«Галичиною» до 1918-го року офіційно іменувалися землі Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської області, а також польських воєводств Малої і Прикарпаття. Тоді на цій території існувало автономне королівство Галичини і Лодомерії зі столицею у Львові. І хоча з тих пір пройшло вже майже сто років, популярність назви Галичини не втрачається. Кава «Галіція» має ту ж унікальну і вишукану назву, як і стародавнє Королівство Галичина, і втілює в собі не менше традицій і столітніх таємниць, ніж історія становлення Королівства Галичина. Сформований кавовий смак цього напою є однією із стрижневих категорій при оцінюванні кави. Одночасно, його вважають і найскладнішим, оскільки інші категорії (щільність, кислотність, аромат) базуються саме на смакових відчуттях.


Щоб описати смак меленої кави «Кава Характерна «Галіція», фахівцями часто згадуються слова «гармонійна», «володіє характером», «складна» і багато інших.

Що ж до кавового аромату, то його вважають в даному випадку повноцінною «увертюрою до кави». І це цілком справедливо, оскільки ще не пробуючи напій на смак і лише за допомогою вдихання аромату, можна отримати уявлення про якість самої кави. Інтенсивний, яскравий і насичений аромат свіжо помеленої кави «Галіція» не залишає байдужим. Костаріканська арабка - один з найбільш старих сортів кави, що походить з Ефіопії. Даний сорт арабіки містить незначну кількість кофеїну, піна у напої м'яка, оксамитова злегка з горіховим присмаком, чудовий аромат з ледь відчутною кислинкою, висока щільність, освіжаючий, міцний смак та ін.

Характерними рисами кави, приготованої з зерен костаріканської арабіки є:

благородний чистий смак з присутністю легких горіхових і фруктових півтонів, а також неперевершений аромат.

Робуста, незважаючи на своє пізніше відкриття, в порівнянні з арабікою, являє собою рослину більш стійку до кліматичних умов, завдяки чому робусту можна вирощувати і обробляти в більш доступних горах. Робуста має більш гострий і гіркий смак, містить більшу кількість кофеїну. У світі існує лише кілька видів робусти, і найкращої якості з них прийнято вважати кенійську. Цей сорт робусти характеризується ягідним ароматом і легкою винною кислинкою в смаку.


Саме таке виважене поєднання костаріканської арабіки і кенійської робусти формують смак чудової кави «Галіція» від «Характерна», яка неповторна саме через свою приємну гостроту смаку, підкреслює високу якість напою і наступні дегустаційні характеристики:

  1. Середній ступінь обсмажування і помелу;
  2. Збалансований смак;
  3. Висока інтенсивність кави;
  4. Неперевершений, насичений аромат;
  5. Ідеальне приготування кавового напою будь-яким із способів (кавоварка, кавовий апарат, турка, запарювання, «по-турецьки» і ін.)
Виготовлено в компанії SolTech