Кава «Характерна» «Еспрессо» 250 грам

Замовити каву

Кава мелена «Еспрессо» від торгового бренду «Характерна» призначена, найпершим чином, для приготування надзвичайно популярного в світі кавового напою - еспресо.

Даний вид напою готується за допомогою використання еспресо-машини, завдяки чому рівномірне проходження води через каву найдрібнішого помелу відбувається під потужним тиском в 9 атмосфер. Обсяг готового напою, як правило, невеликий 25-30 мл, в деякий випадках до 40 мл.

Обов'язковий атрибут будь-якого еспресо - крем або пінка.

Вона повинна бути стійкою, з приємним коричневим кольором, відтінок якої може варіюватися від світлого горіхового до глибокого коричневого.

Якщо еспресо готувався правильно, то смак його мати бути збалансованим, іншими словами, приємна природна солодкість повинна гармонійно поєднуватися з легкою гіркотою, властивою будь-якій каві кислинкою і природною солонуватістю.

Смакова палітра еспресо залежить від багатьох факторів, першочерговим з яких є сорт кавових зерен.

Втім, будь-яка помилка на інших етапах приготування еспрессо, таких як:

  • умови вирощування кавових зерен,
  • метод їх обробки,
  • спосіб та умови зберігання,
  • ступінь помелу,
  • метод обсмажування,
  • спосіб приготування,


також може спровокувати серйозні зміни смаку у готового напою.

Еспрессо прекрасним чином бадьорить, тому кава мелена «еспресо» від торгового бренду «Характерна» - це найкращий початок дня.

Готовий напій «Еспрессо» містить більше 30-ти органічних кислот, які сприяють стимулюванню травлення, і тому еспресо буде більш доречний після сніданку, ніж замість нього.

Еспрессо повинен подаватися максимально швидко після приготування, найідеальніший час подачі через 30 секунд після приготування.

Звичайно ж в домашніх умовах справжній еспресо можна приготувати тільки за допомогою еспресо-машини, оскільки такого ідеального поєднання інтенсивності, обсягу і смаку іншими способами домогтися буде складно.

Але якщо у Вашому домашньому арсеналі такої техніки немає, заварити каву звичайним методом, зручним для вас цілком можливо. Смак і насиченість такого напою, можливо, будуть менш яскравими, але якість і аромат залишатимуться на тому ж високому рівні.

На основі еспресо також готують численні смачні кавові напої, які популярні і ані трохи не менше, ніж класичні види подачі кави:

  1. латте,
  2. рістретто,
  3. капучіно
  4. фраппе,
  5. американо тощо.
Виготовлено в компанії SolTech