Кава

Замовити каву

Саме, підносячи чашку з кавою до губ і роблячи ковток-другий, ми відчуваємо спочатку аромат, а слідом за ним концентруємося на смаку напою. Для того, щоб зрозуміти, що Ви п'єте саме високоякісний еспресо, а не напій з низькопробними дегустаційними характеристиками, або і того гірше-підробку, слід звернути увагу на наступні моменти:

  • Пінка або крема. Вона повинна бути досить щільною, однорідною і на вигляд нагадувати коричнево-горіховий оксамит.
  • Смак кавового напою. Він повинен бути без зайвої гіркоти і зайвої кислинки. Не припустимо переважання якого-небудь одного домінуючого смаку, здатного перебити всі інші.

Справжній еспрессо - це гармонія і витонченість, вишукана смакова гамма, яка озливається в роті безліччю ледь відчутних нюансів, вибухає яскравою, «основною» ноткою і потім виливається в тривалий післясмак.

Для того, щоб смак кавового напою вийшов саме такий, м'якої інтенсивності, мало просто взяти відмінну каву і правильно його обсмажити. Спочатку необхідно грамотне і професійне складання кавової суміші з бездоганним співвідношенням видів кави і з урахуванням їх смакових властивостей.

Купажери будь-якої торговельній марки завжди ревно оберігають рецепти кращих сумішей, тим більше якщо це давня рецептура, перевірена довгими століттями.

  • Помел кави. Для справжнього еспрессо найкраще брати кави середнього помолу
  • Відсутність будь-яких ароматизаторів в кавовій суміші, оскільки справжній смак еспрессо не потребує доповнення.

Важливим значенням в смакових відчуттях при споживанні кавового напою має посуд, в якій подається еспресо.
В ідеальному варіанті -еспрессо повинен подаватися в білій чашці, виготовленої з товстостінного фарфору, покритої стійкою емаллю. Чашка повинна бути еліптичної форми, всередині усіченої, місткістю 75 мл.

Тільки чашка з такими характеристиками сприяє можливості оцінити ідеальну піну, м'якість і аромат справжнього еспресо, завдяки своїй неповторній формі і чудовій фізичній властивості акумулювати тепло.

Саме такий, якісний і відповідний всіма ознаками ідеального еспрессо, напій пропонує вітчизняний виробник «Кава Характерна» під маркою «Еспрессо».

Смак справжнього еспрессо зобов'язаний бути насиченим, ароматним, оксамитовим, з тривалим і приємним післясмаком. Тому «Кава Характерна» дотримується всіх жорстких вимог до виробничого процесу і устаткування, до підготовки персоналу, і до інших моментів в приготуванні легендарного напою.

Все це виділяється лише з однією метою - щоб ні одна чашка кави «Еспрессо» від «Кава Характерна» не розчарувала жодного споживача, навіть самого вимогливого цінителя кави.

Виготовлено в компанії SolTech