Історія кави Еспрессо

Історія кави Еспрессо
16 May, 2019
Напевно, немає такої людини на планеті, який не любив би випити з ранку чашечку гарячої кави. Його аромат і насичений смак можуть пробудити з першого ковтка, подарувавши гарний настрій і бадьорість на весь день. Одним з найпоширеніших видів кави є арабіка, він славиться своєю міцністю і швидкістю в приготуванні. Історія кави Еспрессо Як відомо історія виникнення кави еспресо почалася ще в 1901 р. коли італійський інженер Луїджі Беццера запатентував першу машину з приготування еспрессо. До цього кроку інженера підштовхнув той факт, що працівники витрачали дуже багато часу на перерву. Завдяки кавовій машині кави став готуватися набагато швидше, тим самим скорочуючи час на його споживання. Що природно, задовольнило Беццера. Принцип роботи машини був такий, що кава готувався під тиском води, проходячи крізь кавовий порошок, завариваясь дуже швидко. Напій відрізнявся міцним, насиченим смаком, в той час як аромат зводив з розуму безліч любителів кави. Через деякий час патент на винайдену кава-машину придбав Дезидеріо Павоні. Він в свою чергу став експериментувати з тиском і температурою води і пари для підбору найбільш відповідних критеріїв. З часом Павоні підібрав правильні параметри та кави стали готувати при температурі від 87-91 °C і при тиску в 8-9 Бар. Відповідно і в даний час каву готують при дотриманні цих параметрів. Через деякий час Дезидеріо запустив еспресо-машину в масове виробництво, завдяки цьому її можна було використовувати в кафе. До початку 20-го століття безліч винахідників послідувало прикладу Павоні і через короткий проміжок часу в багатьох італійських кафе стали красуватися вежоподібні, розмальовані орнаментом кавоварки фірми «Павоні». Саме такі кавоварки і стали характерним елементом кафе Італії, а споживання кави поширилося на простори Америки і Європи.
Додати коментар